Składniki:

 

- dwie szklanki startej marchwi

- 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej

- 0,5 szklanki prażonego sezamu

- 0,5 szklanki prażonej dyni/słonecznika

- 1 czerwona cebula

-  pół szklanki bułki tartej

- 1/4 szklanki oleju

- 3 łyżki mąki

- 2 łyżki sosu sojowego

- 2 łyżeczki kolendry

- 2 łyżeczki pietruszki

- 1 łyżeczka suszonego imbiru/ 3 cm startego korzenia

- 1/4 łyżeczki chilli

- sól i pieprz

 

Wszystkie składniki wymieszaj i uformuj kotlety. Jeżeli nie chcą się kleić dodaj olej i mąkę. Piecz na papierze 30 min w temp. 200 stopni C .

Podawaj w ciepłej bułce z dużą ilością warzyw (ja polecam: sałatę, pomidor, ogórek kiszony, kiełki) i ulubionym sosem.

 

Smacznego!

 

Zdrowa odmiana tego co wszyscy kochamy na wyciągnięcie ręki!

Wegeburgery

504 568 446

sailingforchange@gmail.com